eKomi Keurmerk Webshop Keurmerk
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zwembadpompen

Voor een schoon en fris zwembad heb je een zwembadpomp nodig. Hans Stassar Camping & Recreatie biedt twee soorten zwembadpompen, namelijk de filterpomp en de zandfilterpomp. Een zandfilterpomp heeft een fijner filter dan een filterpomp met een filtercartridge, daarnaast hoef je dan ook geen filter patronen te verwisselen. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het zwemwater schoon en helder is en daarnaast ook vrij blijft van ongedierte en bebladerde. Bestel nu ook online je artikelen worden al snel thuis bezorgd.

Bekijk ook: Inbouw zwembaden | Intex zwembaden | Zwembadfilters

Zwembad Pompen

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Laden ...Laad Meer ...
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3

De juiste zwembadpompen voor jaren lang zwemplezier

Zwembadpompen zijn het "hart" van een zwembadinstallatie. Het aanschaffen van een pomp dient dan ook met de nodige zorg gebeuren. Een goede circulatie van het water zorgt voor een goede menging van de desinfectiemiddellen en afvoer (via de skimmers) van drijvende verontreinigingen, zodat je altijd met plezier een frisse duik kunt nemen. Hoe kies je de juiste zwembadpomp? Wij helpen je op weg:

Doorstroomvolume

Dit is mede afhankelijk van het volume van het zwembad. Het volume kun je berekenen met de onderstaande formules; let op dat je alles in meters opmeet:

 • - lengte x breedte x diepte bij een rechthoekig zwembad
 • - straal (afstand van het centrum tot aan de rand) x straal x diepte bij een rond zwembad
 • - [(lengte -breedte) x breedte] x diepte bij een ovaal zwembad

Het aantal verkregen kubieke meters wordt tenslotte door 4 gedeeld (elke 4 uur wordt het totale volume rondgepompt) om een indicatie van het benodigde doorstroomvolume (m3/uur) te verkrijgen.

De weerstand

Belangrijk is een goede inschatting te maken van de weerstand welke het water op zijn weg door de installatie ondervindt:

 • - Zijn er veel bochten in de installatie? Een bocht van 90 graden staat gelijk aan de weerstand om het water één meter omhoog te pompen, of te wel één hoogtemeter.
 • - Moet het water een lange weg afleggen van en naar de zwembadpomp? 10 meter staat gelijk aan de weerstand van één hoogtemeter.
 • - Staan de zwembadpompen beneden het aanzuigpunt (lage weerstand) of er boven?

Je hebt nu goed inzicht in de benodigde capaciteit en de weerstand (opvoerhoogte), zodat je jouw pomp kunt aanschaffen.

Wij staan voor je klaar!

Stassar.nl heeft een groot assortiment scherp geprijsde zwembadpompen en accessoires voor jouw zwembad. Kijk maar op je gemak rond. Ben je niet helemaal zeker van je zaak of heb je nog vragen? Neem gewoon even contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je graag de juiste keuze te maken.

Als je voor 16.00 uur bestelt, kun jij morgen al jouw zwembadpomp installeren. Boven de €50 bezorgen we zelfs gratis.

Beoordeling: 9.2 door 10400 klanten